nieuws

Vervolg sloopwerkzaamheden oude Botlekbrug

Publicatie

8 Nov 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Botlekbrug, rotterdam, sloop

Rijkswaterstaat vervolgt op zaterdag 11 november 2017 de sloop van de oude Botlekbrug. Op 8 oktober was het hefgedeelte ontmanteld en deze keer worden lage brugdelen aan de oostzijde verwijderd. Daarna volgen de vakwerkbruggen en heftorens. Als laatste worden de pijlers en de rest van de brug gesloopt.

Om hinder zo veel mogelijk te beperken wordt de sloop gecombineerd met regulier onderhoud aan de nieuwe brug (sinds 2015 in gebruik). In verband met de sloop- en onderhoudswerkzaamheden is de Oude Maas gestremd voor het scheepvaartverkeer en gelden er afsluitingen voor het wegverkeer en voor (brom)fietsers en voetgangers.

Begin volgend jaar is de sloop zover gevorderd dat de scheepvaart de oostelijke doorvaart van de Nieuwe Botlekbrug kan gebruiken. Schepen van beide kanten kunnen dan de brug tegelijk passeren en hoeven dan niet meer op elkaar te wachten. Dit scheelt ook in de duur van een brugopening voor het wegverkeer.

Kijk op de website van Rijkswaterstaat voor verdere details en actuele informatie over afsluitingen voor wegverkeer. Ook is hier te vinden op welke data de Oude Maas is gestremd voor al het scheepvaartverkeer.

Bron: Rijkswaterstaat

iMaintain 3, 2019

2 april 2019

Techniekheld
Techniekheld 2019

Wanneer 10 Apr 2019
Locatie Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam