nieuws

Techport krijgt fieldlab status

Publicatie

21 Dec 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Techport

Techport heeft eerder deze maand de status van Smart Industry Fieldlab toegekend gekregen. Het is daarmee het 32e Smart Industry Fieldlab. Techport heeft de ambitie om real time data uit fabrieksinstallaties te koppelen aan productiedata en kwaliteitsdata en zo een volledige integratie van data -en daarmee sturing- in de procesindustrie te realiseren. Hiermee wordt het onderhoud van installaties wordt 100 procent voorspelbaar en de koppeling met productie-data en kwaliteitscontrole leidt tot een optimale inzet van productiemiddelen met een maximale output tegen minimale kosten.

Hiervoor wordt in de periode 2018-2025 vanuit de IJmond een ecoysteem van producenten, leveranciers (onderhoudsbedrijven, ict bedrijven) en kennisdragers (universiteiten, mbo-instellingen, koepelverenigingen) opgezet, die collectief en structureel kennis op bouwen op de thema’s smart maintenance en smart asset management.

Daarnaast wordt ingezet op het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen en worden opleidingsmodules ontwikkeld met strategische, tactische en operationele doelen. Het fieldlab is ingericht rond uses cases, een proefopstelling (met control room) en valorisatieprogramma’s op het gebied van opleiden (bewustwording en kennisopbouw op strategisch, tactisch en operationaal niveau) en business innovation. De eerste use case is de Dompelverzinklijn 3 van Tata Steel. Het Fieldlab trekt zeer nauw op met het fieldlab Campione.

iMaintain 2, 2019

20 februari 2019

Techniekheld
Techniekheld 2019

Wanneer 10 Apr 2019
Locatie Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.