Maintenance Manager of the Year 2019

logo_mmy_zonder_jaar-1Bij de jaarlijkse verkiezing van de Maintenance Manager of the Year wordt het nieuwe boegbeeld van de Nederlandse onderhoudssector gekozen. De verkiezing is een initiatief van iMaintain en de NVDO.

Dit jaar strijden twee kandidaten om deze eervolle titel; Celeste Martens (Croonwolter&dros) en Mark Groffen (Radboud Universiteit). De kandidaten worden beoordeeld op basis van resultaat en visie. De winnaar van de verkiezing wordt bekend gemaakt tijdens het avondprogramma van iMaintain. Maar ook tijdens het dagprogramma kunnen bezoekers al kennis maken met de kandidaten als zij hun visie op het congresthema pitchen.

mark-groffenMark Groffen (37), Hoofd Services & Parkeren en Teamleider Vastgoedonderhoud bij Radboud Universiteit, dingt mee naar de prestigieuze titel Maintenance Manager of the Year 2019. Zijn duidelijke visie op het gebied van digitalisering, contractontwikkeling en innovatie passen uitstekend bij de markt- en campusontwikkelingen. Groffen koos bijvoorbeeld voor onderhoud op basis van receptenmethodiek. Een prachtige combinatie van mutaties die leiden tot een onderhoudsbehoefte en daarmee ook nog eens wet- en regelgeving optimaal borgen.

celeste-martensCeleste Martens (27), Manager Maintenance bij Croonwolter&dros, is de jongste finalist in de lange reeks van Maintenance Manager of the Year-verkiezingen. Haar focus ligt op Asset Management en ze heeft daarop een duidelijke visie waarmee ze niet alleen voor het functioneren van installatie bij oplevering zorgt, maar ook dat assets over de gehele levensduur bijdragen aan een beschikbare, duurzame en veilige infrastructuur. Martens zet de mens centraal, want de input voor een succesvol Asset Management wordt geleverd door mensen met expertise. 

De jury

De finalisten voor de verkiezing van de Maintenance Manager of the Year worden in de periode voor het jaarcongres bezocht door de jury en worden daarbij ge-audit over de onderhoudsstrategie en de praktische organisatie van het asset management. Hierbij worden ook collega’s, leidinggevenden en andere betrokken geïnterviewd. Parallel aan het jurytraject wordt van de kandidaten ook een film gemaakt die tijdens de congresdag wordt getoond. De finalisten presenteren zichzelf bovendien tijdens de congresdag met het voordragen van een column. Hiermee delen zij hun eigen ervaring en visie, in aansluiting op het thema ‘Leven Lang Leren’ van het iMaintain jaarcongres.

De jury bestaat uit:

  •  Lex Daan, NVDO-bestuur
  • Maarten Habets, Maintenance Manager of the Year 2018
  • Paul de Beijer, Havenbedrijf Rotterdam
  • Tim Zaal, TZ Consultancy, NVDO Kring Noord Holland
  • Huib Oostdijk, HHC/DRS Inspecties
  • Hans Peters, Maintenance Manager of the Year 2015
  • Jos Boode, voorheen Shell Chemicals

Maintenance Manager of the Year 2018

Maarten Habets benoemd tot Maintenance Manager of the Year 2018

maarten-habets-plus-team-emerald-kalama-foto-miriam-verkleind-1024x628Maarten Habets van Emerald Kalama is tijdens het congres iMaintain 2018, uitgeroepen tot Maintenance Manager of the Year 2018. Volgens de jury heeft hij zijn onderhoudsorganisatie op orde, weet hij feilloos de juiste mensen op de juiste plekken te positioneren en geeft hij onderhoud waarde door een goede samenwerking tussen productie, techniek en het management.

Habets is sinds anderhalf jaar werkzaam bij de Rotterdamse vestiging van Emerald Kalama, producent van specialty chemicals. ‘Ik ben indertijd binnengehaald om een reorganisatie uit te voeren. Toen hebben we bepaald waar we naar toe willen met deze site en daar werken we nu hard aan.’ Habets heeft sterk ingezet op een goede samenwerking met productie. ‘We hebben elkaar nodig. Als er problemen zijn dan gaan we niet ‘fingerpointen’, we doen onze werkzaamheden in goed overleg. Op die manier weten we bruggen te slaan en komen we verder.’ 

Mensenmens

Dat Habets door zijn collega’s op handen wordt gedragen bleek uit de filmpjes die tijdens het congres werden getoond. Youri Goode: ‘Maarten kent de theorie en weet dit goed toe te passen in de praktijk. Hij weet ook zijn mensen hierin mee te nemen. Ik werk graag met hem samen en de aansluiting tussen zijn mensen en mijn mensen van productie is erg goed.’
Andere collega’s noemden hem een mensenmens, iemand met een luisterend oor en een positieve instelling. Teamleider E&I Jeroen Verhulst: ‘Zijn visie over hoe we moeten werken gaat ervoor zorgen dat onderhoud bij Emerald op een hoger niveau wordt gebracht. Als het dan eens nodig is dat er met een vuist op tafel wordt geslagen, dan doet hij dat.’ 

Unaniem

De jury heeft unaniem gekozen voor Habets. In het voortraject werd al duidelijk dat deze 42-jarige maintenance manager de meest geschikte kandidaat was. Juryvoorzitter en voormalig directeur assetmanagement bij het Havenbedrijf Rotterdam Paul de Beijer hierover: ‘Van alle kandidaten viel Maarten Habets ons op. Hij sprong eruit. Uit het Europees rankingmodel dat de NVDO hanteert in deze verkiezing, bleek dat de andere kandidaten te ver achter waren op de ontwikkelingen die Habets heeft gerealiseerd.’
Nadat de nieuwe Maintenance Manager of the Year bekend was gemaakt, kreeg hij van Binne Visser, die vorig jaar de titel won, de wisselbeker overhandigd. ‘Ik heb deze beker met veel trots in mijn kantoor gehad het afgelopen jaar. Deze beker met daarbij de titel geeft je een kans om onderhoud op de kaart te zetten. Niet alleen binnen je bedrijf, maar ook daarbuiten.’

Boegbeeld

Als nieuw boegbeeld voor de onderhoudssector pleit Maarten Habets voor het benutten van de creativiteit van de medewerkers. ‘Als je mensen vrij laat om met ideeën te komen, dan levert dit mooie dingen op. Je ziet vaak dat ideeën al snel worden afgeserveerd omdat het geld kost. Daag je mensen uit om ook na te denken over wat het idee oplevert. Op die manier kom je samen tot soms hele praktische oplossingen.’

Maintenance Manager of the Year 2017

logo_mmy_zonder_jaar-1Bij de jaarlijkse verkiezing van de Maintenance Manager of the Year wordt het nieuwe boegbeeld van de Nederlandse onderhoudssector gekozen. De verkiezing is een initiatief van iMaintain en de NVDO.

Graag stellen wij u voor aan de drie finalisten van de Maintenance Manager of the Year verkiezing. De kandidaten worden beoordeeld op basis van resultaat en visie.

Michael Donders – Manager Techniek & Engineering bij Delicia

Sinds 2009 heeft Michael, meteen bij zijn komst, bijgedragen aan de ontwikkeling van het prachtige bedrijf dat expert is in chocolade en decoratie. Hij is kritisch, sociaal, gedreven, stressbestendig, communicatief vaardig, innovatief en dat alles met een gezonde dosis humor.

Donders is continu bezig met optimaliseren. Hij wil het morgen altijd beter doen dan vandaag. ‘Ik ben performancegericht. Ik vind het leuk om een machine met een output van 92 procent nog beter te maken. Mezelf kennende houd ik pas op als de output op de 100 procent zit. Dat gaat natuurlijk niet lukken, maar dat streef ik wel na. Ik probeer dat virus over te brengen op mijn collega’s, onder andere door heel transparant te zijn over het onderhoudsplan.’

Binne Visser – Director Production Engineering &  Maintenance bij Philips Consumer Lifestyle

Binne is een zeer gemotiveerde professional met meer dan 20 jaar ervaring in onder meer engineering, projectmanagement, supply chain management en R&D.

De beste verbetering en de droom van Visser is honderd procent voorspelbaar onderhoud. ‘Er is heel veel data, maar dat halen we nu niet allemaal uit de installaties. We hebben een data-analyse-systeem nodig dat interacties kan vinden tussen verschillende data, die je als mens niet kan zien. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van procesparameters en machine-instellingen. Als je die data kan combineren, kan je voorspellen dat als je niks doet de machine morgen stopt.’

Dennis Braamse – Manager Asset Management (TEC) bij Lamb Weston/Meijer

Dennis loopt al enkele jaren mee in de Lamb Weston/Meijer organisatie en kan beschouwd worden als de pionier die Reliability Centred Maintenance heeft ingevoerd als de volgende intelligente stap in onderhoud.

Braamse weet hoe onderhoud de bedrijfsvoering kan maken en breken. Hij houdt van complexiteit, theorieën en concepten om toe te passen in de praktijk. Hij neemt vaak de rol van leider op zich, is ondersteunend en geeft richting waarbij anderen de vrijheid hebben om dingen te doen op hun eigen manier. Heeft het vermogen om alle kanten van een zaak te bekijken en te kunnen herkaderen.

braamse

Binne Visser (Philips) is Maintenance Manager of the Year 2017

Binne Visser, Director Production Engineering & Maintenance bij Philips Consumer Lifestyle, is donderdag uitgeroepen tot Maintenance Manager of the Year 2017. Visser zal het komende jaar het boegbeeld zijn van de Nederlandse onderhoudssector. De verkiezing is een initiatief van iMaintain en de NVDO.

Binne Visser (49) is een zeer gemotiveerde professional met meer dan twintig jaar ervaring in onder meer engineering, projectmanagement, supply chain management en R&D. Hij werkt bij Philips in Drachten waar scheerapparaten worden gemaakt. Visser beschikt over uitgebreide kennis en ervaring in alle aspecten van de productieactiviteiten, waaronder het beheer, de kwaliteit-/procesverbetering, Lean en Six Sigma methodologieën, data-driven verbetercyclus (DMAIC), budgettering, lijn-management en ontwikkeling van apparatuur.

Alle medewerkers van de fabriek zijn continu bezig met verbeteren. De beste verbetering en de droom van Visser is honderd procent voorspelbaar onderhoud. ‘Er is heel veel data, maar dat halen we nu niet allemaal uit de installaties. We hebben een data-analyse-systeem nodig dat interacties kan vinden tussen verschillende data, die je als mens niet kan zien. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van procesparameters en machine-instellingen. Als je die data kan combineren, kan je voorspellen dat als je niks doet de machine morgen stopt.’

Toegevoegde waarde

Visser is ook betrokken bij de productielijnen, waarvan sommige delen 24 uur per dag, zeven dagen per week draaien. Die productietijd is heilig, want elke stilstand is verlies. Het plannen van het onderhoud laat hij over aan de operationele groepen die allen verantwoordelijk zijn voor een bepaald gebied in de fabriek. Dat doet Visser sowieso graag, want hij erkent als geen ander dat de mensen om hem heen hem in staat stellen te kunnen presteren.

Visser wil zich er voor inzetten om de toegevoegde waarde van onderhoud voor de businessgroep te laten zien en dat het niet alleen als kostenpost wordt gezien. ‘Het stoffige moet af van onderhoud. Onderhoud is juist zo belangrijk. Je kunt veel beïnvloeden en laten zien dat onderhoud een toegevoegde waarde heeft en een inspirerende job is. Dit doe je met de kennis die er op de vloer is en door de verantwoordelijkheid daar te leggen waar je het kan beïnvloeden. Het gaat om de juiste focus intern te leggen en extern het juiste verhaal naar de stakeholders te kunnen brengen.’

Visser nam het op tegen Michael Donders van Delicia en Dennis Braamse van LambWeston/Meijer.