nieuws

Kerncentrale Borssele weer in bedrijf

Publicatie

18 Sep 2018

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Borssele

De kerncentrale in Borssele is weer in bedrijf.  De centrale ging 4 augustus automatisch uit bedrijf nadat een storing optrad in één van de twee kanalen van het reactorbeveiligingssysteem.

Na onderzoek naar aard en oorzaak van de storing en nevenschade bleek dat enkele elektronicamodules moesten worden vervangen.  Ook een van de twee hoofdkoelmiddelpompen bleek beschadigd doordat deze niet werd afgeschakeld terwijl het reactorbeveiligingssysteem wel de bijbehorende smeerolietoevoer afsloot.

Naast vervanging van de elektronicamodules werd ook het reactorbeveiligingssysteem aangepast zodat de schade aan de pomp niet meer kan voorkomen mocht een dergelijke storing zich opnieuw voordoen.

De pomp werd gedemonteerd om de schade te onderzoeken.  De beschadigde onderdelen  zijn gereviseerd of vervangen.  Ook is een aantal onderdelen die niet beschadigd waren uit voorzorg vervangen.

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) heeft toezicht gehouden op het verloop van deze stilstandsperiode.

Bron: EPZ

iMaintain 10, 2018

18 december 2018

iMaintain
iMaintain 2019: Leven Lang Leren

Wanneer 14 Mar 2019
Locatie Bouw & Infra Park, Ceintuurbaan 2 (gebouw 20), 3847 LG Harderwijk