agendaitem

Laser Event 2018

Wanneer

17 Apr 2018

Platform

iMaintain

Organisatie

Mikrocentrum

De ontwikkelingen in de lasertechnologie bieden de maakindustrie nieuwe kansen voor productontwikkeling en verbetering van de productieperformance. Voorwaarde is wel dat ontwikkelaars en constructeurs de mogelijkheden van lasertechnologie kennen en hun ontwerp daarop afstemmen. Praktische tips om dit te bereiken ontdekt u tijdens het Laser Event. Sprekers uit de praktijk en de onderzoekswereld praten u helemaal bij over onder andere:

Automatisering

Automatisering maakt het mogelijk behoorlijke efficiëntie slagen te maken, bijvoorbeeld met een automatisch uitruimsysteem. Ook het offline en online automatiseren van het laserproces hoeft niet complex te zijn. Het helpt u uw lasersnijmachines nog optimaler in te zetten.

Techniek

Gaan sterkte en een cosmetisch mooie las samen? Wat is de bijdrage van een slim malconcept en de machine in dit spanningsveld? Hoe houdt u de kosten van opspanmallen beperkt? Tijdens het Laser Event leert u welke mogelijkheden en vrijheden laser cladding en 3D-metaalprinten de gebruiker geeft zonder concessies te doen aan kwaliteits- of sterkte eisen. Ook ontdekt u wat een nieuw type hoogvermogen Lasersysteem voor verhitting in industriële processen voor de plaatverwerkende industrie kan betekenen.

Design

Is zonder aanpassing het ontwerp omzetten naar laserlassen haalbaar? Hoe houdt u in uw ontwerp slim rekening met vereiste nauwkeurigheid aan plaatwerk? Wij presenteren u een aantal zaken die van pas komen bij het ontwerp en de constructie van producten die met laserlassen gefabriceerd gaan worden. Niet alleen wordt er informatie gegeven over het productontwerp, maar bijvoorbeeld ook de toepassingsgebieden, het ontwerp van lasmallen en opspanning komen aan bod.