agendaitem

Havendebat Rotterdam

Wanneer

12 Dec 2018

Platform

Petrochem

Organisatie

Nieuwsblad Transport

De haven piept en kraakt. De overslag is in de afgelopen jaren zo snel gegroeid dat er moeite is met de efficiënte afhandeling van containers. Hier liggen verschillende oorzaken aan ten grondslag, denk bijvoorbeeld aan het laagwater, de drukte op de Nederlandse snelwegen of de beschikbaarheid van paden op het spoornetwerk.

Wat is de verwachting voor de komende jaren? Zitten we op het hoogtepunt of kunnen we een langere periode van aanhoudende groei verwachten? Praat mee op woensdag 12 december tijdens het Havendebat Rotterdam, waar stakeholders uit de havengemeenschap en het achterland met elkaar in debat gaan over ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. Deze keer staat ‘de aanhoudende hoogconjunctuur’ centraal. Het debat staat onder leiding van BNR-presentator Rens de Jong.

Aan de hand van scherpe stellingen gaan de ‘debaters’ op zoek naar oplossingen om de logistiek in en rondom de haven verder te verbeteren. Ook staan er diverse presentaties op het programma, onder meer van hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS.

Wellicht vindt u deze events ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.