agendaitem

Havendebat Rotterdam 2017

Wanneer

7 Dec 2017

Platform

iMaintain

Organisatie

Nieuwsblad Transport

Het gaat goed met de Rotterdamse haven. Klinkende groeicijfers konden worden overlegd tijdens de presentatie van de eerste halfjaarcijfers. Maar die groei brengt ook uitdagingen met zich mee. Zo lijkt de congestie een structureel probleem te worden en is de groei niet in alle segmenten even stevig. Op 7 december 2017 vindt het Havendebat Rotterdam plaats. Hier gaat de Rotterdamse havengemeenschap in debat over deze actuele onderwerpen. Praat u mee?

De congestie heeft vele oorzaken. Door de jaren heen wisselen deze oorzaken elkaar als estafette af: beperkte ruimte en capaciteit van terminals, bouwwerkzaamheden van Maasvlakte 2, schaalvergroting, nieuwe kranen, automatisering, interne baan en ga zo maar door. Vooral de binnenvaart wordt getroffen. Tijdens het havendebat benaderen we deze kwestie vanuit elk perspectief en zoeken we naar oplossingen.

Het tweede onderwerp dat aan bod komt is breakbulk. De haven heeft de ambitie om uit te groeien tot dé breakbulkhaven van Europa, maar moet daarvoor de concurrentie aangaan met de zuiderburen. Wat kan de haven doen om deze overslag te laten groeien? Is er teveel focus op containers? Hoe maken we van Rotterdam breakbulkhaven nummer 1?

Het havendebat staat ook dit jaar weer onder leiding van BNR-presentator Rens de Jong. Scherp en met flair leidt hij het debat, zoekend naar oplossingen. Aan het debat nemen veel beslissers deel. Ontmoet meer dan 200 professionals van rederijen, terminals, barge-operators en vervoerders.

Wellicht vindt u deze events ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.