Schrijf nu in!

iMaintain Prestatiemanagement


EXPERIENCE


Deelnameprijzen excl. BTW
Congres, lunch & borrel €490 (NVDO-leden: €245)
Netwerkdiner €130 (NVDO-leden: €65)
Dag & Avond €610 (NVDO-leden: €305)


Wanneer

woensdag 4 oktober 2017


Locatie

Het Oude Magazijn, Soesterweg 310, 3812 BH Amersfoort


Inschrijven

EXPERIENCE
Hoe belangrijk is ervaring binnen Asset Lifecycle Management?

Hoe kan ervaring bijdragen aan performance verbetering? Bij de implementatie van bestaande en nieuwe bedrijfskritische assets willen we dat ze direct optimaal presteren. Welke rol speelt de betrouwbaarheid van de asset organisatie hierin? Is ‘Smooth Introduction’ de sleutel? En geven we ageing assets een nieuw leven of gaan we uitfaseren?

iMaintain Prestatiemanagement 2017 staat in het teken van Asset Lifecycle Management. Vanuit de wetenschap en vanuit ervaring wordt gekeken naar het infaseren van nieuwe, gemodificeerde en gerenoveerde assets, het garanderen van performances en het uitfaseren van assets. Welke rol speelt ‘design for maintenance’ in de totale lifecycle? We willen controle hebben over de organisatie en de performances. Maar volgens onderzoek is één ding 100 procent voorspelbaar: er gaat altijd iets mis! Hoe ga je om met het onverwachte? Accepteren?

Om de betrouwbaarheid van de performances gedurende de totale lifecycle te kunnen garanderen, wordt het steeds belangrijker om verbanden te leggen tussen technisch, economisch, compliance, klantkant en organisatie. Hoe richt je je als asset management organisatie hierop in en welke rol speelt innovatie hierbij? En doen we geen concessies op het gebied van veiligheid?

Verder presenteert NVDO Suto de Top 10 Trends uit het Onderhoudskompas. Hoe ver zijn we met het toepassen van innovatieve technologie? Wat zijn voor onderhoud de belangrijkste kansen en uitdagingen? Het congres geeft informatie, inspiratie en praktische handvatten om in beweging te blijven.
Kom het zelf ervaren!

Initiatiefnemers iMaintain Prestatiemanagement

suto

imaintain_platform_logo

Programma

10:00 uur

Ontvangst

10:30 uur

Aanvang congres: presentatie van onderzoek

Opening
Introductie door dagvoorzitters Piet van der Linden (voorzitter NVDO Suto) en Laura van der Linde (iMaintain)

 

Betrouwbare Organisatie en Smooth Introduction – Professor Leo van Dongen (NS en Universiteit Twente) en  Jan Jaap Moerman (Promovendus) presenteren de resultaten van het SUTO-onderzoek over de Betrouwbare Organisatie, met ook resultaten van casestudies Smooth Introduction.
Vorige onderzoeken van NVDO Suto onderzochten hoe goed in Nederland technische installaties onderhouden worden. En in hoeverre zijn ze future proof? En wat zijn de verbeterkansen? Met het recente onderzoek trekt Universiteit Twente dit door naar hoeverre organisaties fit for purpose zijn. Hoewel er steeds meer innovatiemogelijkheden zijn, blijkt de praktijk weerbarstig om een en ander goed ingevoerd te krijgen. Het moment van de waarheid lijkt echter wel aangebroken. Zeker als economische factoren in ogenschouw worden genomen.

 

Ook geeft Korik Alons (Accenture) een toelichting op het NVDO Onderhoudkompas.

12:00 uur

Netwerklunch

13:15 uur

Vervolg programma: showcases

Systeemgerichte Contractbeheersing bij Rijkswaterstaat – Remco Otten en Herma Zijlmans (Rijkswaterstaat)
Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) wordt in de markt steeds vaker gebruikt. In het verleden huurde de opdrachtgever verschillende partijen in om specifieke expertise te leveren. Royal HaskoningDHV en Wagemaker bieden Rijkswaterstaat een totaalpakket aan technische expertise, kwaliteitscontrole en monitoring van de voortgang. Dit zorgt voor beheersing van de kosten en een kwalitatief beter eindresultaat.

 

Reliability Centered Maintenance bij Heineken – Gerben Niehof (Stork)
Om de betrouwbaarheid van de verpakkingslijnen in de Heineken Brouwerij in Zoeterwoude verder te verhogen, hebben Stork en de bierbrouwer met behulp van de Reliability Centered Maintenance methodiek onderhoudsplannen ontwikkeld voor de machines in deze verpakkingslijnen. Die plannen worden zo gemaakt dat ze wereldwijd in de meer dan 150 brouwerijen van Heineken kunnen worden geïmplementeerd.

 

Strategische innovatiepartners bij de Johan Cruijff ArenA – Francesco Franchimon (directeur BAM Energy Systems)
BAM Bouw en Techniek en Honeywell worden strategische innovatiepartners van de Johan Cruijff ArenA voor alle techniek. Onderdeel van de overeenkomst vormt de aanleg van een nieuw gebouwmanagementsysteem voor het management van de technische systemen in het stadion. Met sensoren verzamelt dit gebouwmanagementsysteem data van de aangesloten apparatuur, die door BAM en Honeywell worden geanalyseerd. Op basis van data-analyse worden storingen vroegtijdig gedetecteerd, zodat onderhoud kan plaatsvinden voordat overlast ontstaat.

14:45 uur

Netwerkpauze

15:15 uur

Vervolg programma: best practices en interactieve sessie

 

Best practices en interactieve sessie
Casestudie: introductie van de Dreamliner door Flip Martens (KLM-AirFrance).

 

Toelichting op bevindingen van case studies bij NS, Tata Steel, Rijnstate ziekenhuis en Brandweer, gecombineerd met een interactief gedeelte waarbij met behulp van een debat-app direct via smartphones kan word gestemd.

 

Promovendus Richard Ruitenburg (Universiteit Twente) spreekt over ‘Asset Lifecycle Management‘. Richard heeft 2 jaar geleden het Twente onderzoek gepresenteerd op het congres en heeft zijn onderzoek nu afgerond. De resultaten wil hij delen.

 

17:00 uur

Afsluiting en netwerkborrel

18:15 uur

Aanvang avondprogramma met diner

Lezing van prof. Ira Helsloot (Hoogleraar Besturen van Veiligheid aan Radboud Universiteit Nijmegen).
Opdrachtgevers die diensten van contractors te scherp willen inkopen lopen de kans dat ze onveiligheid exploiteren, stelt prof. Ira Helsloot. ‘Als je overal de laagste prijs voor wilt betalen, gaat dat altijd ten koste van iets. Van beschikbare uren bijvoorbeeld, dus ook ten kosten van de tijd die nodig is om zaken veilig uit te voeren’. Over wat er kan gebeuren op het gebied van veiligheid moet een chemisch bedrijf volgens Helsloot ‘genadeloos helder zijn’.

21:30 uur

Afsluiting

Inschrijven
Neem contact op

Partners

Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Meer weten over partner worden?