nieuws

Grip op veilig werk door Safety Street

Publicatie

5 Dec 2017

Auteur

Mark Oosterveer, Malmberg

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

DOW, Onderzoeksraad voor Veiligheid, SAM Safety, VMP

Contractorvereniging VMP (de Verenigde Maintenance Partners) is het collectief van onderhoudsfirma’s bij Dow. Zij hebben onder andere de taak om de veiligheidskennis van de medewerkers op het Dow terrein in Terneuzen op peil te houden. In de Safety Street worden eigen-  en ingehuurde medewerkers getraind in de veiligheidsprocedures en huisregels van Dow. De Safety Street is nu uitgebreid met een toetsingsprogramma van SAM Safety.

Met een programma van online trainingsplatform SAM Safety wordt getoetst hoeveel van de Dow Life Critical Standards de deelnemers hebben onthouden. De toetsing vindt plaats aan het eind van de Safety Street. Deze interactieve ‘straat’ bestaat uit een reeks stands met materialen en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Van persoonlijke bescherming tot en met werken met elektrisch handgereedschap, van werken op hoogte tot besloten ruimtes. Zo worden medewerkers van Dow én alle contractorfirma’s getraind op hun kennis van de geldende veiligheidsprocedures.

Alle contractors hebben bijgedragen aan de Safety Street, van handschoen tot hoogwerker. Op 24 november werden vier zuilen met iPads in gebruik genomen waarop SAM Safety draait. Speciaal voor de Safety Street heeft Mourik Services een module laten ontwikkelen in SAM Safety voor de Life Critical Standards. Met deze module wordt bekeken of de deelnemers de situaties in de Safety Street goed hebben begrepen en in praktijk kunnen brengen.

Bron: SAM Safety

Mark Oosterveer, Malmberg

Neem contact op - Bekijk profiel