agendaitem

Predictive Maintenance event

Wanneer

20 Jun 2017

Platform

iMaintain

Organisatie

Mainnovation

Door de mogelijkheden die big data tegenwoordig biedt, staan we aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Met grote hoeveelheden data – afkomstig van sensoren, over omgevingsfactoren en de onderhoudsgeschiedenis, uit externe bronnen – en met geavanceerde analysetechnieken valt nauwkeuriger dan ooit te voorspellen wanneer een asset dreigt te falen en hoe onderhoud slimmer ingericht kan worden op basis van de data-analyse.
De potentie van predictive maintenance met big data is enorm: sterk verbeterde uptime, verlenging van de levensduur van assets, significante verhoging van de veiligheid voor uw mensen en de omgeving en natuurlijk verdere verlaging van de kosten voor onderhoud.

Maar hoe zit het nu met het waarmaken van die veelbelovende mogelijkheden in de praktijk? In de afgelopen maanden hebben PwC en Mainnovation onderzoek gedaan naar de inzet van big data voor predictive maintenance bij bedrijven in Nederland, Duitsland en België. De inzichten die we uit dit onderzoek hebben verkregen delen we graag met u bij de presentatie van ons onderzoeksrapport tijdens het Predictive Maintenance event op dinsdag 20 juni. Daarnaast laten we u enkele cases uit de praktijk zien die demonstreren wat het betekent om big data toe te passen op het management en onderhoud van diverse type assets.